Ξεκινά την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 η υποβολή αιτήσεων για τον τρίτο κύκλο δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων και διαλέξεων, που διοργανώνει το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με εθελοντές καθηγητές.
Τα επιμορφωτικά προγράμματα περιλαμβάνουν δίωρες συναντήσεις και μετά την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Δήμου Πειραιά στο e-mail: paideiasdp3@pireasnet.gr σε αίτηση που θα βρίσκουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά από την Δευτέρα 20-03-2017.
Οι πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση, μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στο Γραφείο του τμήματος- Ακτή Ποσειδώνος και Δημοσθένους 2, 2ος όροφος, γραφείο 1, Πύργος Πειραιά, καθημερινά από τις 09:00 έως και τις 14:00 (Τηλ. επικοινωνίας: 2132024715).
Μέριμνα του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης είναι η στήριξη της κοινωνικής συνεκτικότητας του Δήμου με τη δωρεάν εκπαιδευτική και πολιτιστική κατάρτιση των δημοτών, την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη με εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι στη σημερινή εποχή της κρίσης, προσφέρουν τις γνώσεις και τον χρόνο τους για την καλλιέργεια και την ευημερία των πολιτών.
Η θεματολογία των προγραμμάτων/διαλέξεων είναι η εξής:
1. Βασικές Γνώσεις Η/Υ για αρχαρίους (σε 8 διδακτικές ώρες).
2. Πως διαμορφώνονται οι σχέσεις γονέων και παιδιών (σε 2 διδακτικές ώρες).
3. Συναισθηματική Νοημοσύνη (σε 10 διδακτικές ώρες).
4. Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού (σε 4 διδακτικές ώρες).
5. Γνωρίζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση (σε 8 διδακτικές ώρες).
6. Θεωρία και Πράξη του Αρχαίου Ελληνικού Χορού και Εφαρμογή του στην περιοχή του Πειραιά (σε 8 διδακτικές ώρες).
Επιπρόσθετα, θα λειτουργήσουν και τα παρακάτω τμήματα που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη περίοδο (Όσοι έχουν ήδη αιτηθεί, δεν χρειάζεται η επανεγγραφή):
1. Συμβουλευτική Οικογενειακού Προϋπολογισμού (σε 4 διδακτικές ώρες).
2. Διεθνείς Σχέσεις και διπλωματία του νεοελληνικού κράτους (σε 8 διδακτικές ώρες).
3. Τοπική Ιστορία (σε 6 διδακτικές ώρες).
Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου